A-merk of huismerk: welk merk werkt voor u?

Hetzelfde geldt voor kantoorartikelen: ieder heeft zo zijn voorkeuren, die vaak (mede) door gewoonte en emotionele binding worden ingegeven. Is uw merk dan echt beter dan een ander, of welk merk van kantoorartikelen moet u dan kiezen? Hieronder ontdekt u hoe u kwaliteit én budgettaire overwegingen verenigt.  

Kantoorartikelen van huismerken: goedkoop én goed

Ongetwijfeld heeft ook u een favoriet merk voor het gros van uw kantoorartikelen. In Nederland zijn vooral Leitz, Durable, Jalema en Atlanta erg populair. Een aantal van deze ondernemingen is dan ook in ons land gevestigd, een factor die voor heel wat consumenten toch enig belang heeft. De kans is groot dat u, wanneer u kantoorartikelen bestelt, automatisch voor een van deze merkproducten kiest. Toch wil ik in deze blog een lans breken voor een alternatief merk zoals Quantore.

 

Quantore is een groothandelsmerk dat wordt aangeboden door een selectie van nauw samenwerkende vakhandels. Quantore biedt u gegarandeerd dezelfde kwaliteit als de merken die hierboven werden opgesomd. Hoe dat mogelijk is? Wel, veel van deze producten worden bij dezelfde merkenleverancier geproduceerd. De mappen van Quantore komen uit dezelfde fabriek als die van Atlanta en Jalema … Waar het verschil ‘m dan in zit? In de prijs natuurlijk!

De kantoorartikelen van Quantore zijn gemiddeld zo’n 30% goedkoper dan die van de bekende merken. 30%, das toch al een mooie besparing. Wat u wel moet weten, is dat u bij Quantore en vergelijkbare leveranciers alleen de meest gangbare producten terugvindt. Om de prijzen laag te houden, moeten de artikelen immers in grote volumes geproduceerd worden, en da’s niet interessant voor producten waar minder vraag naar is. 

Naast alternatieve merken bestaan er ook budgetmerken, wiens producten helemaal vanuit Oost-Europa of zelfs vanuit het Verre Oosten worden geïmporteerd. Wie voor deze artikelen kiest, kijkt alleen naar de prijs en mag slechts minimale kwaliteit verwachten. Denken we maar aan badges: wil u deze maar één keer gebruiken, dan zijn de goedkoopste modellen waarschijnlijk voldoende. Voor stevige badges en herhaald gebruik kan u daarentegen veel beter voor een sterk merk als Durable kiezen. Ook met de wel erg laag geprijsde budget cartridges uit China moet u opletten. Maar lees vooral verder, want daarvoor geef ik u straks een alternatieve oplossing. 

Andere voorbeelden? U vraagt, wij draaien!

·         Bestel uw adresetiketten gerust bij het huismerk. Deze eenvoudige etiketten zijn in elk assortiment terug te vinden en zien er allemaal gelijkaardig uit, dus hoeven ze niet veel te kosten. Voor gespecialiseerde producten, zoals polyester etiketten of laseretiketten, moet u echter bij een A-merk zoals Avery of Herma bestellen. Quantore biedt dit soort etiketten niet aan en houdt het in zijn assortiment bij de algemene, meest verkochte types.

·         Waar haalt u cartridges en toners? Gaat u voor een A-merk of het huismerk? Veel mensen staan wat weigerachtig tegenover goedkopere, alternatieve cartridges, omdat ze vrezen dat deze de printer kunnen beschadigen. U kan echter met een gerust hart de goedkopere cartridges bestellen: niet alleen gaat het hier om gerecycleerde artikelen, maar ze worden ook nog eens dubbel gecontroleerd. Zo is de kwaliteit vast en zeker gegarandeerd.

·         Pennen, nog zo’n voorbeeld van artikelen waarbij iedereen wel zijn voorkeur heeft. De kans is groot dat u pennen van een A-merk koopt. En toch loont het de moeite het assortiment van Quantore even te bekijken: hun pennengamma werd recent immers flink uitgebreid. In het algemeen blijft dit merk zijn assortiment continu verbeteren, en dat geldt zeker ook voor de pennen. Bestel dus eens een blister mee, wanneer u andere kantoorartikelen nodig heeft, en test ze even uit.

 

 

Merken zijn emotioneel geladen, ieder heeft zijn eigen voorkeuren en houdt hier graag aan vast. Hoe kan u deze bestelgewoonte dan toch doorbreken? Simpel: zet een stapje terug, bekijk eens wat u belangrijk vindt in uw A-merkproducten en of een huismerk hier dezelfde garanties kan bieden. Neem er ook een rekenmachine bij en kijk eens hoeveel u bespaart door resoluut voor alternatieve merken te kiezen … Schrikt u van het getal? Haast u dan ijlings naar de dichtstbijzijnde pc, log in op de website van uw vaste leverancier en bestel alvast enkele producten van Quantore, als voorproefje. Wedden dat ze naar meer smaken?

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de Privacy verklaring gelezen.