Ook deze week ontving de klantenservice weer verschillende vragen over kantoorartikelen en alles wat ermee te maken heeft. Zijn het nu meubelseries of accessoires voor kantoormachines, over alle soorten producten doen heel wat vragen en onzekerheden de ronde. Deze week laat ik Mark aan het woord, mijn opgewekte collega die u altijd met plezier te woord staat.
Organiseert u één keer per jaar een conferentie of wil u dat uw personeelsleden voortdurend te identificeren zijn? Dan zijn badges het ideale hulpmiddel. Maar welke badge past nu het best bij welk doel en hoe vindt u uw weg in het ruime assortiment van online leveranciers? Dat leest u in deze blogtekst, waarin we van vier vragen uit de praktijk vertrekken om u meer inzicht geven in hoe u badges kan inzetten in uw onderneming.
Kantoorbenodigdheden, kantoorspulletjes, kantoorartikelen, bureaumaterialen, … Welke term gebruikt u om de artikelen aan te duiden die u voor uw bureauwerk gebruikt? Hoe breed interpreteert u de term ‘spullen voor op kantoor’? En hoe kan u ze efficiënt bestellen? Dat zijn de vragen die ik in deze blogpost beantwoord.
De laatste maanden van het jaar staan meestal garant voor een berg archiveerwerk. Het nieuwe jaar zit er aan te komen en voor die tijd moeten we ervoor zorgen dat alles van het voorgaande jaar netjes gearchiveerd is. Kijk jij er tegenop? Niet nodig, want in dit blog beantwoorden we veel gestelde vragen en geeft Erik (webdesigner) een slimme tip waarmee je veel tijd bespaart.
Kent u die mop van dat vogeltje? Wat is het verschil tussen een dood vogeltje …?
“Én,” zult u denken, “wat is het verschil tussen dat arme vogeltje én iets anders?”
Nu de dagen korter worden en de temperaturen dalen, dringt het besef door dat 2019 niet zo veraf meer is. Voor uw onderneming betekent dit dat u stilaan aan uw archief moet beginnen denken en ruimte in uw kasten moet maken voor het nieuwe werkjaar. Daarbij kan u gebruik maken van ordners: handige en goedkope hulpmiddelen om uw administratie en archief perfect te organiseren.
Waarschijnlijk gebruikt u A4 papier voor meerdere doeleinden: zowel voor prints die binnenshuis blijven als voor facturen naar uw klanten. Zorg er in dit geval voor dat u ook over verschillende soorten A4 papier beschikt, zodat u voor elke toepassing de juiste kwaliteit gebruikt. Maar niet alleen op het vlak van kwaliteit, ook wat betreft het papierformaat zijn er verschillen. Wil u graag weten welk formaat het best past bij welke toepassing? Lees dan zeker verder!
Achter iedere sterke man staat een sterke vrouw… en omgekeerd natuurlijk!
En achter iedere sterke Ondernemer staat een sterk Team.
Daarom is voor mij de Dag van de Ondernemer ook de Dag van het Team van de Ondernemer.
Kantoorartikelen zijn saai…. Daar wil je je toch niet mee bezig houden…?
Natuurlijk heb je papier, toners, pennen en mappen nodig op kantoor, maar veel aandacht wil je daar niet aan schenken. Die tijd kun je beter besteden aan je werk, waarmee het geld verdiend wordt.
Neemt u vaak notities op een minder evidente plek? Dan kunnen klemborden u het leven aanzienlijk vergemakkelijken. Dankzij de stevige klem blijven uw papieren op hun plaats en kan u eender waar aantekeningen maken. Maar welke soorten klemborden bestaan er nu eigenlijk?
Het is weer zover. We sluiten het ene jaar af en bereiden ons voor op het andere. We maken nieuwe ordners en archiveren oude documenten. Emma, secretaresse bij een klein accountantskantoor, verheugt zich vooral op haar agenda 2019. Ouderwets? Bekijk dan eerst maar eens de volgende voordelen en oordeel dan pas.
Er wordt wel eens gezegd dat een rommelig bureau gelijkstaat met een creatieve geest, maar daar ben ik het niet mee eens. Nu niet dat mijn werktafel altijd een kraaknette indruk geeft, maar ik vind niets irritanter dan spullen moeten zoeken tussen hopen papier en andere kantoorbenodigdheden. Zelf zet ik mijn ringbanden gewoon in de kast en steek ik kleinere spullen in mijn ladeblok. Voorlopig voldoet dit, maar als ik op een dag toch meer opbergruimte nodig heb, dan weet ik al wat ik daarvoor ga gebruiken: de really useful box!
1 van 2