Wist je dat het succes van een meeting voor meer dan 60% afhankelijk is van de voorbereiding? Een goed begin is het halve werk, gaat dus eigenlijk niet meer op. Wie zijn vergadering goed voorbereid, heeft nog maar minder dan de helft nodig om er een succes van te maken. De volgende 5 killer-tips helpen je bij een perfecte voorbereiding!
Bij het woord ‘voorraadkast’ denkt u ongetwijfeld aan een kast in de keuken of bergruimte bij u thuis, waarin u allerlei etenswaren bewaart: drankblikjes, conservenblikken, droge voeding, … Misschien denkt u graag vooruit en houdt u ook een voorraadje reinigingsproducten bij, waar u natuurlijk altijd goed aan doet. Maar hoe zit het op kantoor? Heeft u ook daar een voorraadje kantoorartikelen aangelegd of hoort u het nu in Keulen donderen?
Vroeger werkte je van 9 tot 5 achter een standaard bureau, zat je op de stoel van je voorganger en dat was het. Maar tijden veranderen en dus ook het werken en de omgeving waarin we werken. Flexibele werkplekken, creatieve vergaderruimten en werkplezier krijgen steeds vaker voorrang. Emma, secretaresse bij een klein accountantsbureau, vroeg Prixos om advies voor het (her)inrichten van hun kantoor. Hier zijn onze 5 meest belangrijke tips.
Namiddagdipje? Dan is het tijd voor een lekker bakje koffie! Maar welke koffie kiest u? De ene zweert bij een merk zoals Douwe Egberts, de andere gaat resoluut voor huismerkkoffie. Die eerste vindt goedkope koffie misschien slootwater, terwijl de tweede ook de prijs belangrijk vindt. Tja, over smaak valt niet te twisten. Misschien maakt u met kwaliteitskoffie van een huismerk iedereen wel gelukkig? Het proberen waard!
Uit menig onderzoek blijkt dat lekkere koffie en schone toiletten nog altijd de belangrijkste factoren zijn als het gaat om medewerkerstevredenheid. Grote bedrijven investeren daarom in hun facilitaire afdelingen. Maar wat als je bij een klein accountantskantoor werkt en jij verantwoordelijk bent voor de voorraad? Ontdek hoe Emma, secretaresse, dit met haar office welzijnsplan heeft opgelost.
“Als een rommelig bureau een teken is van een rommelige geest, waar wijst een leeg bureau dan op?” Dit citaat, dat aan niemand minder dan Albert Einstein wordt toegeschreven, wordt gretig bovengehaald door elke werknemer wiens bureautafel een boeltje is. Nu trek ik niet graag de woorden van een Nobelprijswinnaar in twijfel, maar toch vraag ik me af of dat wel zo handig is, een slordig bureau. Waarom ik dat denk en hoe u orde schept op uw werktafel, dat leest u hieronder!
Hoe vaak eet u achter uw bureau? Omdat u het druk heeft of omdat u net nog iets wilt afmaken? De eerste dag bij Prixos werd dat me verboden. Waarom? Omdat eten achter het bureau eenzaam is, kruimels op het bureau vermijden en vooral omdat écht pauze houden en samen eten heel belangrijk is.
Smeken uw meetings om extra dynamiek? Hang een glasbord in de vergaderzaal! Op een originele manier met uw huisgenoten communiceren? Noteer alle kattenbelletjes op een wandbord! Omdat whiteboards zo’n veelzijdige kantoorartikelen zijn, worden ze zowel door particulieren als professionals gebruikt. Welk whiteboard het beste bij uw situatie past, dat ontdekt u hieronder.
Net als in de supermarkt zult u bij het bestellen van uw kantoorartikelen regelmatig de keuze krijgen tussen ons huismerk Quantore en producten van A-merken. En zult u soms voor het huismerk gaan, en andere keren toch eerder een A-merk kiezen. In het assortiment etiketten krijgt u die keuze ook: een klein aantal, zeer gangbare, multifunctionele etiketten van ons merk Quantore en 1.500 andere artikelen van de 2 bekendste merken: Herma en Avery.
De eerste dag bij Prixos kantoorartikelen, Wat staat mij te wachten? Wat als ik iets verkeerd doe? Zouden de werknemers mij snel accepteren? Redelijk gespannen was ik om op maandagochtend voor het eerst het bedrijf binnen te wandelen. Als stagiaire stapte ik een nieuwe wereld in, vol producten waar ik allemaal nog nooit van had gehoord.
Een perforator op een bureautafel: het is een vertrouwd gezicht. Samen met de nietmachine, brievenbakjes, een pennenbakje en wat losse blaadjes vormt dit apparaatje de standaarduitrusting van eender welk bureau, zowel van leerlingen, ZZP’ers als bedrijfsleiders. Het ziet er zo’n simpel dingetje uit, dus denkt u misschien dat het doodeenvoudig is om er een nieuwe te bestellen. Want een perforator is toch … gewoon een perforator?!
Wist u dat maar liefst 20% van de Europeanen ooit het slachtoffer wordt van identiteitsfraude? Eén op vijf! Dat hoge getal bracht me stevig aan het schrikken. Ik stelde me dan ook prompt de vraag: ga ik zelf wel veilig om met mijn vertrouwelijke documenten? Het leek me het goede moment om een papiervernietiger aan te schaffen, dus ging ik even langs bij de collega’s van de Prixos klantenservice. Gelukkig staat Mark altijd klaar met goede raad en is hij bereid zijn tips ook met u te delen!
1 van 3