Klembord: trendy, praktisch of een combinatie van beide?

Eenvoudige klemborden in kunststof of karton

U ziet het zo voor zich, leerlingen die op excursie zijn en tijdens hun uitje notities moeten nemen. Ze hebben gegarandeerd een klembord bij zich, vaak in een opvallende kleur. Dankzij dit handige accessoire dat al generaties lang gebruikt wordt, houden ze hun kopieën bij elkaar en kunnen ze op een redelijk comfortabele manier schrijven. De klemborden in verschillende kleuren geven het geheel een vrolijke noot mee. Zou het daarom zijn dat u deze speciale mappen ook vaak tijdens sporthappenings ziet? Scores en tijden nauwkeurig bijhouden, dat vraagt van de scheidsrechters een efficiënte organisatie; enkele klemborden helpen om het overzicht te behouden. Wanneer er per sport of categorie een andere kleur klemborden wordt voorzien, wordt er meteen ook een visueel onderscheid gemaakt.

Eenvoudige kunststoffen klemborden kennen dus diverse toepassingen en zijn vaak al zacht geprijsd. Is er dan nog een reden om het goedkoopste kartonnen klembord te kopen? U kan er toch niet van uitgaan dat u het lang zal kunnen gebruiken? Klopt, maar misschien heeft u het klembord helemaal niet lang nodig of wil u eens kijken of het iets voor u is, notities maken op zo’n soort onderlegger. In dat geval begint u beter met een licht, goedkoop exemplaar dat u vaak al voor minder dan € 1 kan bestellen.

In de buitenlucht aantekeningen maken

 

Mensen uit de bouwsector of de leerlingen van hierboven zijn het meest gebaat met een A4 klembord uit folio. Maar wist u dat er ook modellen met een voorplaat op de markt zijn? Deze zijn ideaal voor wie regelmatig buiten notities moet maken: zo worden de documenten immers beter beschermd tegen de weersomstandigheden. De voorplaat heeft als tweede voordeel dat er aan de binnenkant een insteekhoes aanzit, waarin u makkelijk losse documenten kwijt kan. Als u bijvoorbeeld een schrijfblok onder de klem vastzet, kan u elk vel dat u afscheurt, netjes in deze insteekhoes opbergen. Verder is er plaats voorzien voor pennen, zodat alles mooi samenblijft. 

Een menu of programma presenteren

Klemborden kunnen ook als presentatiemiddel dienen. Bevestig het programma van uw evenement op een design aluminium klembord en leg dit aan het onthaal; de bezoekers kunnen het dan snel even inkijken. Presenteer uw menu op een stijlvol houten klembord: niet alleen kunnen de gasten het makkelijk consulteren, u kan de pagina’s gelijk aanpassen wanneer u een nieuw suggestie- of seizoensmenu voorstelt.

Beide soorten klemborden zijn echter meer dan gewoon mooi. Zo worden houten klemborden ook vaak gebruikt voor industriële toepassingen. Hout is immers niet statisch geladen en vormt dus geen risico in omgevingen waar vonken voorkomen.

Aluminium klemborden zijn dan weer erg populair in de zorgsector. Van alle materialen waaruit klemborden gefabriceerd worden, is aluminium immers het meest hygiënische, en dat is natuurlijk een topprioriteit in de zorg.

Bijzondere omstandigheden vragen om bijzondere klemborden

Een dwarsmodel komt mooi van pas voor allerlei overzichten en planningen. Bij het voornoemde evenement van hierboven kan u ook een dwarsmodel gebruiken om uw programma voor te stellen. Druk het af op A3-formaat, zet het vel stevig vast op uw klembord en leg dit aan het onthaal. Makkelijk te maken en handig te consulteren.
Onder werklieden geniet een klembordkoffer dan weer een grote populariteit. Zo’n koffertje is immers erg compact en toch kunnen er heel wat spullen in. U klemt de papieren die u meteen nodig heeft, aan de buitenkant, en bewaart in het koffertje al uw pennen, een schrijfblok, formulieren, misschien wel uw sleutels of badge, … Mensen die voor het eerst zo’n klembordkoffer gebruiken, verbazen zich er vaak over hoe gebruiksvriendelijk het niet is. Zodra u eraan gewend bent, wil u van niets anders meer weten!

Moet u regelmatig de koelcel in om de voorraad te controleren? Dan heeft u een klembord nodig dat tegen een stootje kan. Fabrikant Maul schiet u ter hulp met hun nieuwe model Flexx, dat speciaal voor deze zware omstandigheden ontwikkeld werd.

Zijn al deze specifieke situaties niet op u van toepassing? Zoekt u een degelijk klembord zonder meer? Wie een scheurvast en slijtvast klembord zoekt, zit altijd goed met een exemplaar van Esselte of een ander bekend merk. Deze fabrikanten testen hun producten uitvoerig en kunnen u dan ook garanderen dat uw klembord wel een tijdje zal meegaan.

 


Zo ziet u maar: naast het basismodel zijn er nog een heel aantal klemborden voor bijzondere situaties op de markt. Bent u van plan zich een nieuw klembord aan te schaffen? Bedenk even waarvoor en hoe vaak u het wil gebruiken, of u er graag extra opbergruimte bij heeft, … en vergelijk de assortimenten van enkele leveranciers. Pas daarna kan u er zeker van zijn dat u exact dát klembord koopt dat aan uw behoeften voldoet.

 

Deze blog is geschreven door Nicky Wijns.

Onder de naam Litterate werk ik als freelance vertaler, copywriter en taaltrainer. 3 in 1 dus.
Wil u een brochure laten vertalen naar het Nederlands? Zijn de teksten op uw site toe aan een opfrissing? Of wil u een Vlaams publiek aanspreken en kan uw communicatie wel een Zuid-Nederlandse touch gebruiken?

 

Neem dan zeker een kijkje op www.litterate.be en ontdek hoe ik u van dienst kan zijn.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de Privacy verklaring gelezen.