Eet u samen met collega’s of achter uw bureau?

Hoe vaak eet u achter uw bureau? Omdat u het druk heeft of omdat u nog net iets wilt afmaken? De eerste dag bij Prixos werd dat me verboden. Waarom? Omdat eten achter het bureau eenzaam is, kruimels op het bureau vermijden en vooral omdat écht pauze houden en samen eten heel belangrijk is.

Ik kan niet zeggen dat ik nietmachines, really useful boxen, dossiermappen of mappen van Leitz interessant vind. Saai zijn ze, maar werken bij Prixos is dat niet. De collega’s hier geven je een groepsgevoel en zorgen voor meer betrokkenheid. Daarom is samen eten ook zo belangrijk. Naast dat het natuurlijk heel gezellig is, bevordert het de prestaties van het hele team.

Samen eten op uw werkplek brengt meer voordelen dan alleen prestaties en groepsgevoel. Aan de ene kant heeft u meer creativiteit in uw werk en aan de andere kant zit u lekkerder in uw vel. Ik heb gemerkt dat wanneer ik mijn collega’s beter ken dat ik ze ook veel beter begrijp waardoor samenwerking moeiteloos verloopt. Na de vergadering de vergaderzaal verlaten om samen met u collega’s iets te gaan eten is dan een ideaal moment om meer vriendschappelijke momenten met elkaar te  delen.

Ik voel me na een goed gesprek tijdens de lunch weer helemaal opgeladen om de rest van de middag aan mijn bureau leuke blogs te typen en voorbereidingen te treffen voor verschillende projecten waar we bij Prixos mee bezig zijn. Op ons kantoor staan wat extra bureaustoelen zodat iedereen makkelijk een babbeltje met elkaar kan maken. Ook op de whiteboards aan de wand zie ik regelmatig onderonsjes geschreven worden met de perfect werkende markers van ons huismerk Quantore.

Nou kan niet iedereen bij Prixos tegelijk lunchen, onze office experts zullen altijd beschikbaar blijven om u te helpen. Daarom gaan we, buiten de kantooruren om, regelmatig met het team uit eten. Op die manier zijn we toch allemaal even samen.

Zo ook bij het uitje van woensdagavond. Vanaf het moment dat we plaats namen in het restaurant was het een over en weerga van goede gespreken. Zoals Oscar van Prixos die avond zei: ‘Het maakt me niet uit wat ik eet, als het maar in goed gezelschap is.’ We begonnen met mezze om te delen, erna een tajine of ander hoofdgerecht en nog een dessert na. Om de avond af te sluiten kregen we heerlijke muntthee van het restaurant en liet Marleen geconcentreerd haar skills zien (zie foto).

De dagen na het diner merkte ik dat er een goede sfeer hing op de werkvloer. Die was er voor woensdagavond zeker ook al, maar viel me nu extra op. Marleen had zelfs aan het eind van de week voor iedereen de thee gemaakt die we woensdagavond in het restaurant kregen. Zo kregen we allemaal het gevoel van woensdagavond nog een beetje terug!

 

Deze blog is geschreven door Liselotte. Benieuwd naar meer?

Lees ook: Wat ik als ‘groentje’ op kantoor niet had verwacht

                Achter de schermen bij Prixos

 

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de Privacy verklaring gelezen.