Hoe passen badges binnen uw bedrijf? Vragen en antwoorden uit de praktijk

Ik wil dat mijn winkelpersoneel altijd als dusdanig herkenbaar is. Hoe los ik dat op?
Met naambadges natuurlijk! Zowel voor winkelpersoneel als veiligheidspersoneel en receptiemedewerkers zijn degelijke, stevige badges een must. Om er zeker van te zijn dat uw medewerkers hun kledij of uniform niet beschadigen, kiest u best een badge met een magneet. Zijn er reeds magnetische badges beschikbaar, om toegang te krijgen tot het gebouw en voor tijdsregistratie? Dan is het belangrijk hiervoor de juiste houders te voorzien. Denken we maar aan een Click & Fold systeem, waarbij het naamkaartje beschermd wordt tegen vuil en vocht en u de badges dus gerust kan laten schoonmaken.

 

Ik wil van iedereen in mijn bedrijf, ook klanten en bezoekers, weten wie het is. Welk soort badges heb ik hiervoor nodig?
Over de badges met magneten kon u in de vorige paragraaf al meer informatie vinden. Voor uw klanten en bezoekers moet u een ander systeem opzetten. Zorg er allereerst voor dat iedereen die uw bedrijf binnenkomt, langs de receptie moet. Dan heeft u twee opties: ofwel worden de gegevens van de bezoeker op een kaartje genoteerd, ofwel wordt een naambadge geprint. In beide gevallen kan de receptionist het kaartje gewoon in de plastic houder steken. Badges met clip, speld of koord zijn dan de handigste opties.

 

Doordat elke bezoeker zich inschrijft bij de receptie en iedereen een naambadge draagt, weet u precies wie zich wanneer in het gebouw bevindt. In het geval van een brandoefening, of erger nog, een echt noodgeval, is deze kennis van levensbelang. Hamer dan ook bij uw voltallige personeel op het belang van hun naambadge.

Ik organiseer over een maand een conferentie voor zo’n 200 deelnemers. Wat doe ik met de badges en hoe bereid ik me zo best mogelijk voor?
Zorg er om te beginnen voor dat u een grote voorraad badges bestelt. Dit kan gewoon bij uw vaste online leverancier van kantoorbenodigdheden. De eenvoudige badges met speld of klem zijn erg goedkoop en zeker een interessante optie voor eenmalig gebruik. Het nadeel? Niet iedereen is dol op deze badges: de speld beschadigt kledij, het is niet altijd mogelijk om de clip handig vast te maken, … Veel deelnemers die hun badge ontvangen, stoppen ze dan ook direct in hun tas of broekzak. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Badges met een koord worden daarentegen meteen om de nek gehangen en blijven gedurende de hele dag goed zichtbaar. Vooral op grote, publieke events, zoals een sportbijeenkomst, is dit noodzakelijk.

 

Welke soort badges u ook kiest, u moet er natuurlijk voor zorgen dat de naamkaartjes klaarliggen. Voor de badges met koord heeft u kaartjes van A6 formaat nodig, die u zelfs op voorhand kan laten bedrukken, bijvoorbeeld wanneer u badges van Avery koopt.

Ook voor de badges met speld of klem is er een makkelijke oplossing voorhanden: de badgekaartjes op A4 vellen. Ontwerp een mooie, professionele template, pas telkens de naam van de deelnemer aan, stop dit vel in uw printer en u drukt de kaartjes gewoon af. Dankzij de aanwezige microperforatie maakt u de kaartjes snel los en plakt ze gewoon op de houder. Leg daarna alle badges op een uitdeelplateau, dat u op voorhand klaarzet, en de conferentie kan van start gaan.

Ik ben van plan badges te kopen. Zijn er accessoires die ik niet mag vergeten?
Wanneer u losse badgehouders bestelt, kunt u ook een afrolmechanisme overwegen. Zo lopen uw medewerkers niet het risico hun badges kwijt te raken.

Moet u regelmatig badges voorbereiden voor evenementen, bezoekers of nieuwe personeelsleden? Dan is een labelwriter zoals die van Dymo een handig hulpmiddel. Deze labelwriter is ideaal om naamkaartjes, maar ook etiketten en andere labels te printen. Gedaan met knippen en passen, de kaartjes beschikken meteen over de juiste afmetingen

 

Wil u graag een compleet overzicht van alle soorten badges en accessoires die er verkrijgbaar zijn, dan is een gespecialiseerde pagina, zoals de badge shop van Prixos, het beste vertrekpunt. U vindt hier op één webpagina de diverse soorten badges bij elkaar, wat het vergelijken en beslissen alleen maar makkelijker maakt.  

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de Privacy verklaring gelezen.