De klantenservice vertelt: ringbanden en tabbladen bestellen

“Ringbanden, het lijken nu niet meteen de meest complexe artikelen. Het zijn gewoon een soort mappen waarin je geperforeerde documenten kan bewaren, toch? Maar nee, zo simpel ligt het dus niet. Als klant moet u beslissen over het aantal rings, hoe u uw ringbanden visueel organiseert en welke toebehoren u erbij wil. Tabbladen, showtassen, die dingen”, aldus Mark.
Ik begin dan ook bij het begin en stel u eerst de diverse soorten ringbanden voor.

Rugbreedte en aantal rings

 

Wanneer we het assortiment ringbanden bekijken, zijn zowel de rugbreedte als het aantal rings van belang. Voor de rugbreedte geldt natuurlijk: hoe breder, hoe meer u erin kwijt kan … en hoe lastiger de ringband te hanteren is. Wat het aantal rings betreft, heeft u de keuze uit 2, 4 of 23 rings. Hoe meer rings, hoe steviger de inhoud vastzit. Mark legt uit: “Een 2-rings klapper wordt het meeste gebruikt, bijvoorbeeld in scholen. Maar wanneer je de ringband rechtop zet, valt de inhoud soms helemaal naar voor. In zo’n gevallen is een ringband met 4 of zelfs 23 rings veel handiger. Zeker voor handelsagenten, die er met deze mappen van op aankunnen dat hun belangrijke documenten stevig vastzitten en er niets mee kan gebeuren. Oh, vergeet ook niet de juiste perforator mee te bestellen. Ik zie het vaak genoeg, hoe klanten eerst een lading 23-rings multomappen bestellen en een weekje later terugkomen voor de bijpassende perforator!”

Etiketten en kleur

U gebruikt ringbanden voor uw administratie, om er bepaalde papieren en dossiers in te bewaren. Het is dus een kwestie van snel te weten wat er in welke ringband zit. Daarvoor kan u creatief te werk gaan met kleur, namelijk wanneer u per kwartaal of thema één kleur aankoopt. Daarnaast hebben haast alle ringbanden een rugetiket, waarop u meteen noteert wat erin zit. Het handige is dat u die rugetiketten gewoon samen met de inhoud kan vervangen, zo hoeft u niet telkens uw hele voorraad mappen te vernieuwen.

 

Mark voegt hier nog graag een tip aan toe: “Bijna alle ringbanden hebben een insteekhoes voor een rugetiket, dus maak hier gebruik van! En wanneer er toch geen hoesje is, zoals bij sommige multomappen, dan kan u nog altijd zelfklevende etiketten bestellen of zelf labels aanmaken.”

Tabbladen en showtassen

Dit zijn de populairste accessoires waarmee u een onderverdeling in de inhoud van de map aanbrengt. Het zijn beide eenvoudige hulpmiddelen die u het leven toch een stuk makkelijker kunnen maken.

Marks advies klinkt zo: “Wanneer u veel kleinere documenten of brochures in zo’n showtas stopt, is een 23-rings map echt aan te raden. Bij een 2-rings ringband vallen de showtassen altijd naar voor, wanneer u ze rechtop in de kast zet. Dat soort dingen weten klanten toch graag van tevoren, wanneer ze enkele duizenden showtassen willen bestellen.”

Onderschat ook het effect van tabbladen niet. U heeft hierbij de keuze qua:
- materiaal: kunststof of karton
- indeling: cijfers, letters, eigen indeling
- aantal gaats, overeenkomstig het aantal rings van uw ringband
- kleur: neutraal wit/grijs of funky kleurtjes (handig om meteen een visueel onderscheid te maken!) 

“Soms vragen klanten me welk soort tabbladen er zoal zijn. Ik som ze dan natuurlijk netjes op: u kan een chronologische, alfabetische of eigen indeling gebruiken. Vaak is het dan even stil aan de andere kant van de lijn … En dan vraagt de klant waar hij alle opties kan bekijken en merk je dat er nog wat bedenktijd nodig is,” zo geeft Mark nog even mee.

 

Waar u al die opties eens rustig kan bekijken? In de Prixos shops natuurlijk! Hier vindt u alle klappers, multomappen en tabbladen bij elkaar, zodat u meteen een idee heeft van de diverse mogelijkheden. Als u dan toch nog vragen heeft, kan u natuurlijk altijd bij Mark en z’n collega’s terecht. Bel in dat geval 085 009 0571 of stuur een mailtje naar info@prixos.nl.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de Privacy verklaring gelezen.