Onmisbaar of ondergewaardeerd? De perforator, veel meer dan standaard bureaumateriaal!

Jammer genoeg doen er over de perforator heel wat misverstanden de ronde. En dat is nu net omdat het zoiets eenvoudigs lijkt, zo’n dingetje dat tot het vertrouwde kantoorspullen behoort. In deze blog worden drie van deze misverstanden ontkracht en leert u meteen heel wat bij over de diverse modellen en merken.

1) Zo’n simpel ding als een perforator, die koop je toch even tussendoor, daar hoef je toch niet lang over na te denken?

Het zijn misschien alleen de absolute leken die deze mening zijn toegedaan, maar ook zij hebben af en toe een nieuwe nodig en kunnen dus maar beter goed geïnformeerd zijn. Wanneer u een perforator wil kopen, moet u allereerst met deze factoren rekening houden:

- Aantal vellen papier: niet elke perforator kan een even groot volume aan. Sommige modellen verwerken met gemak 40 vellen, terwijl de capaciteit bij andere modellen beperkt is tot 10 vellen. Da’s dus een eerste belangrijk verschil dat u in aanmerking moet nemen bij uw aankoop.

Wil u sporadisch een blaadje perforeren, dan is het eenvoudigste toestelletje goed genoeg. Wil u daarentegen een groot aantal vellen in één keer kunnen verwerken, dan zijn de krachtige modellen met hefboom waar u naar op zoek bent.

 

- Aantal gaats: wil u de geperforeerde blaadjes kwijt in een ordner met 2 gaats of in een ringband met 4 of 23 gaats? Dan zorgt u er natuurlijk best voor dat u ook het passende model perforator in huis heeft. Of de passende modellen, want de kans is groot dat u diverse soorten mappen gebruikt.

2) Alle perforators zijn vergelijkbaar qua kwaliteit en uitzicht.

Hierboven ontdekte u al dat u met enkele factoren rekening moet houden wanneer u een nieuwe perforator wil aankopen. Maar daar stopt het niet, want de diverse merken die deze apparaatjes op de markt brengen, onderscheiden zich ook nog eens door hun specifieke eigenschappen:

 

- Zoekt u een eenvoudige perforator, voor de meest simpele handelingen en kleine volumes? Dan voldoet een standaardmodel, zoals dat van huismerk als Quantore, vast en zeker aan uw wensen. Ook de populaire perforatoren van Leitz zijn in dit geval een uitstekende keuze. Deze apparaten doen wat ze moeten doen: uw papier van gaatjes voorzien.

- Wil u meteen grote aantallen vellen in één keer kunnen perforeren? Dan heeft u een krachtige machine nodig, zoals die van het merk Rapid. Rapid heeft in zijn assortiment niet alleen apparaten die 65 vellen aankunnen, maar ook perforators die tot wel 300 vellen in één keer verwerken. De Heavy Duty-reeks bestaat uit extra zware modellen, allemaal 4-gaats, die u toelaten om een heel pak papier in één keer te perforeren zonder dat u veel kracht moet zetten. Een echte aanrader voor wie af en toe urenlang aan één stuk door moet perforeren. 

- Ziet u uw perforator niet alleen als een handig toestel, maar ook als een interieuraccessoire? Dan zoekt u best een mooi exemplaar dat perfect in uw kantoor past. Een flashy blauw model of een neutraal zwart apparaat: keuze te over! Een mooie perforator van goede kwaliteit vervult perfect zijn taak én u hoeft ‘m niet te verbergen. Dubbele winst dus!

3) Een perforator staat helemaal op zichzelf, daar heb je toch geen accessoires bij?

 

Mis poes! Vooral bij een 2-gaats perforator loont het de moeite om meteen ook versterkingsringen aan te kopen. Een perforatie met twee gaatjes is immers minder sterk dan eentje met 4 of 23. En dat is meteen een goede reden om de aankoop van een 23-gaats perforator te overwegen: de vellen zitten steviger in de map en kunnen dus minder snel beschadigd worden. Vooral wanneer u de documenten vaak gebruikt, loopt u, in het geval van twee gaatjes, het risico op scheuren. Bekijk dus eens of een 23-gaats perforator hiervoor geen goede oplossing kan zijn … En haal dan meteen de juiste ringbanden in huis!

 

 

Nu u deze blog heeft gelezen, denkt u zeker twee keer na voordat u een nieuwe perforator koopt. Bekijk dus nog even welke documenten u wil perforeren, waarvoor deze documenten bedoeld zijn, en in welk soort mappen u ze opbergt. In sommige gevallen voldoet een standaard 2-gaats perforator niet, en dan loont het echt de moeite om de website van uw leverancier even te consulteren en na te kijken wat de alternatieven zijn. Veel winkelplezier!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de Privacy verklaring gelezen.