De voordelen van een ‘ouderwetse’ agenda 2019

De kantooragenda

Je vraagt je misschien af wie er vandaag de dag nog met gewone, papieren agenda’s werkt. In dit tijdperk zijn de digitale mogelijkheden toch bijna onbegrensd? Waarom dan kijken naar die ouderwetse agenda’s? En welke moet je dan kiezen? Ontdek dan nu de voordelen van een gewone agenda en lees hoe je de juiste kiest.

 

De voordelen van de papieren agenda

1.       Je onthoudt afspraken veel beter. Wie zijn afspraken en bijhorende aantekeningen opschrijft, onthoudt dit aantoonbaar beter dan wanneer ze je intypt. Het is wetenschappelijk bewezen: als je schrijft wordt alles actief opgeslagen in je geheugen, zeg maar je eigen harde schijf.

 

2.     Tijdwinst. Je hoeft niet te wachten totdat je laptop of telefoon is opgestart. Slechte wifi of netwerkproblemen bezorgen menig kantoormedewerker de nodige irritatie. En je agenda? Je slaat hem gewoon open, opstarttijd: < 2 seconden.

 

3.       Volop keuze. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Qua vormgeving en formaat. Met extra organizer tabjes, insteekhoezen en overzichten.

 

4.      Goedkoop. Je hebt geen abonnement, bundel of dure app nodig. En voor de kosten hoef je het niet te laten. De tarieven van Prixos zijn écht heel scherp.

 

De agenda’s voor 2019: welke kies je

Natuurlijk heeft ieder zo zijn voorkeur. Als je niet kunt kiezen, kijk dan eens kritisch naar waarvoor je de agenda gebruikt. Als je graag vooruit plant, is een agenda met een week- of maandplanning het meest praktisch. Heb jij de hele dag afspraken achter elkaar? Kies dan voor agenda met een dagindeling.

 

Hieronder een greep uit de meest verkochte agenda’s:

 

·         De kantooragenda – traditioneel en overzichtelijk, verkrijgbaar in kleine en lange uitvoeringen. Indeling per dag van 1 of 2 pagina’s per dag tot een weekoverzicht.

 

·         De groepskalender – als je voor meerdere personen de agenda bijhoudt, is dit de slimste optie. Ieder heeft zijn eigen kolom, lekker overzichtelijk.

 

·         De zakagenda – makkelijk mee te nemen, verkrijgbaar in gebonden uitvoeringen, met spiraal, staand of liggend model.

 

·         De agenda en organizer – de Succes agenda’s, wie kent ze niet? Met heel veel extra’s en ze zien er mooi uit. Zeker als je kiest voor een luxueuze, leren omslag.Tja, het oog wil ook wat, toch?Vind je de Succes agenda’s wat aan de prijzige kant?Kijk dan naar de voordelige variant van Kalpa.

 

Emma, secretaresse bij een klein accountantskantoor: “Ik bestel de agenda’s altijd al eind oktober, begin november. Omdat ons kantoor klein is, ken ik iedereen goed genoeg om de juiste agenda’s te bestellen en tot nu toe (even afkloppen), gaat dat altijd goed. Voor mezelf bestel ik altijd een groepsagenda. Zo weet ik in een oogopslag waar iedereen is en of ik een afspraak kan inplannen. Als ik mijn agenda binnen heb, ga ik er echt voor zitten om alvast de afspraken voor 2019 en natuurlijk de verjaardagen of jubilea erin te zetten. Pas als ik dat gedaan heb, ga ik aan de slag met opruimen en archiveren. Dit jaar heb ik gekleurde ordners en handige opbergboxen besteld. Daarin kan ik de ordners bij elkaar houden. Als we dan ergens naar terug moet grijpen, is het tenminste geen gezoek. Echt, super praktisch.”

 

De agenda 2019 en archiveringsartikelen bestel je natuurlijk bij Prixos: een uitgebreid assortiment tegen scherpe prijzen. Kijk zelf maar!

 

Dit blog is geschreven door Gabriëlle de Sain, tekstschrijver, blogger en eigenaar van Trigger Tekst | Tekstbureau voor ondernemend Nederland.  Dagelijks helpen we ondernemers en kleine bedrijven bij het bereiken van hun doelen. Dat doen we via het schrijven van doel(groep)gerichte content waaronder teksten voor je website, blogs en social media. Ontdek wat we nog meer voor je (bedrijf) kunnen betekenen. Ga naar onze website of neem contact op! PS: voor Prixos bloggen we over vragen en ervaringen van ondernemers m.b.t. kantoorartikelen.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de Privacy verklaring gelezen.