Wat ik als 'groentje' op kantoor niet had verwacht

De eerste dag bij Prixos kantoorartikelen, Wat staat mij te wachten? Wat als ik iets verkeerd doe? Zouden de werknemers mij snel accepteren? Redelijk gespannen was ik om op maandagochtend voor het eerst  het bedrijf binnen te wandelen. Als stagiaire stapte ik een nieuwe wereld in, vol producten waar ik allemaal nog nooit van had gehoord.  

Zelf ben ik iemand die nog nooit een kantoorbaan heeft gehad. Ik studeer Communicatiemanagement waar je in je 2e jaar een eerste stage doet van 6 weken. Ik wilde mezelf uitdagen door iets te doen wat ik nog nooit heb gedaan. Bij Prixos gaat dat zeker lukken.

Diversiteit is een van de eerste dingen die mij opviel. Zeker aan producten, hoeveel kantoorartikelen er wel niet bestaan! Ik stond er nooit eerder bij stil wat bedrijven wel allemaal niet nodig hebben op kantoor. Het lijkt mij moeilijk voor klanten om te kiezen uit een enorm assortiment. Ik schrok zelfs een beetje van alle soorten opslagmedia die er zijn en de ruime keuze uit etiketten, labels en andere kleine maar essentiële zaken binnen het kantoor. In de loop van de eerste dagen zag ik steeds meer hoe mijn nieuwe collega’s bezig zijn om het voor de klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Vooral bij de afdeling klantenservice is dat iets wat centraal staat.

De variatie tussen de werknemers viel me ook heel erg op. Omdat Prixos actief is in België én in Nederland is het hier een mengeling van Nederlands (of ‘Hollands’ zoals de Vlamingen zou zeggen), Vlaams, Frans en Engels. Vaak hoor ik hier een mooie samensmelting van allerlei talen door elkaar heen. Zodra je bij Prixos binnenstapt, vergeet je eigenlijk dat je in zo’n grootschalige stad als Brussel bent. De werknemers stoppen veel liefde in het bedrijf en tussen het harde werken door hangt er een familiale sfeer. 

In de afgelopen week is mij al vaak gevraagd of ik kantoorartikelen nodig had voor mijn bureau, ja, daar zijn ze hier nu eenmaal specialist in! In het begin zei ik steeds, “Ik denk het niet”. Maar aan het eind van de week kwam ik er achter dat een aantal zaken, zoals memoblokken of een voetsteun, toch echt heel handig kunnen zijn.

Achteraf bleek dat alle spanning nergens voor nodig was. Ik voelde mij erg welkom, ik had zelfs al mijn eigen bureau, e-mailadres en badge en kreeg eigenlijk meteen het gevoel van een goede organisatie. Al vanaf de eerste dag werd ik in het bedrijf gezogen en merkte ik dat ik gelukkig geen tijd krijg om mij te vervelen. De komende 5 weken ga ik nog veel meer ontdekken. Wat ik zeker weet is dat het hier nooit saai zal zijn en dat een stage van 6 weken véél te kort is!

Deze blog is geschreven door Liselotte van Prixos

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de Privacy verklaring gelezen.