Wat u nog niet wist over kantoorartikelen: categorieën, de top 3 en de ultieme besteltip

What’s in a name

Hier bij Prixos maken we vaak een onderscheid tussen kantoorartikelen enerzijds en kantoorspullen of -spulletjes anderzijds. Mark van de klantenservice legt uit: “Kantoorartikelen zijn eigenlijk alle producten die u in uw kantoor kan gebruiken. Da’s dus duidelijk een erg brede categorie. Enkele voorbeelden die zo bij me opkomen zijn wandborden, cartridges en labelwriters. Voor meer artikelen verwijs ik liever meteen door naar onze website, waar u ons volledige aanbod rustig kunt bekijken.”

 

Bent u benieuwd naar wat Prixos zoal onder kantoorartikelen verstaat, dan kan u dus Marks advies volgen en surft u even naar de site. Kantoorspullen zijn gelukkig makkelijker te definiëren: “Dat zijn de kleine dingetjes die in onze bureaulades zitten of - voor wie minder ordelijk is - overal op de werktafel verspreid liggen. Pennen, een perforator, stempels, memoblokken, … Ik kan zo nog twintig artikelen opsommen, maar u begrijpt vast en zeker wat ik bedoel,” aldus Mark.

Waarom is dit onderscheid nu belangrijk voor u? Omdat u de categorie ‘kantoorbenodigdheden’ ruim genoeg moet interpreteren en al deze producten bij dezelfde leverancier kan bestellen. Dat betekent minder werk voor uw inkoper en boekhouder, maar ook grotere bestellingen die in één keer geleverd kunnen worden, dus minder bestelwagens op de weg, met minder verkeersproblemen en luchtvervuiling als gevolg. Van kantoorartikelen naar milieubewustzijn in enkele stappen: het kan!

De populairste producten

Dat het assortiment enorm uitgebreid is, had u intussen al begrepen. Hieronder vertel ik u welke kantoorartikelen het meest worden verkocht. Waarom dat ook voor u belangrijk is? Omdat er net bij deze producten niet alleen een extra ruime keuze voorhanden is, maar ook met de regelmaat van de klok bijzonder voordelige deals worden aangeboden. De drie populairste kantoorartikelen zijn:

1) Papierwaren zoals etiketten en kopieerpapier. Wil u papier aankopen, dan kan u best gelijk controleren of u nog voldoende cartridges of toners heeft … En bekijk ook even hoe het met de accessoires voor uw andere kantoormachines zit, zoals labels, lettertapes en kassarollen.

2) Badges, zowel voor sporadisch als voor dagelijks gebruik.

3) Ordners, maar ook ringbanden en archiefdozen. “Tijdens het afsluiten van het werkjaar zien we een echte boom in de bestellingen van archiveringsmaterialen. Archiveren is wat mij betreft niet meteen de meest spannende bezigheid, maar laten we wel wezen, zonder het juiste materiaal draait het pas echt in de soep. Tijdig en voldoende bestellen is dus de boodschap!” adviseert Mark.

 

Het beste advies dat u vandaag zal lezen: efficiënt bestellen

 

Echt waar, het beste advies van de dag, dat leest u hier. Net omdat de categorie kantoorartikelen zo breed is, loopt u het risico dat u bepaalde minder voor de hand liggende producten vergeet mee te bestellen. Denk maar aan warme en koude dranken, reinigingsproducten, handdoekjes en zeep voor de sanitaire ruimtes, … Dat u niet meteen aan deze dingen denkt wanneer u kantoorartikelen laat bestellen, is logisch. Kijk dus maandelijks na welk van deze artikelen nog voorradig zijn en welke u moet bijbestellen. Geef deze informatie ook door aan de persoon die binnen uw bedrijf verantwoordelijk is voor de aankoop van kantoorartikelen, zodat hij nog meer producten in één bestelling kan samenvoegen en uw bedrijf van nog meer kortingen kan profiteren. Geef nu toe: dat is toch gewoonweg het beste advies van de dag?

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de Privacy verklaring gelezen.