Really useful box: what’s in a name?

Mappen veilig opbergen in de really useful box

Toegegeven, zo’n really useful box is misschien niet de mooiste opbergdoos wanneer het op kleur en design aankomt, maar het is wat mij betreft wel veruit de handigste. Om te beginnen zijn er diverse formaten beschikbaar. Mappen die ik niet meer nodig heb, die steek ik gewoon in de versie van 35 liter; in één doos passen minstens 5 ringbanden met brede rug. Zodra de mappen op hun plek zitten, gaat het deksel erop en klaar. Ik kan de really useful box met een gerust hart ergens in een hoekje zetten: de inhoud is beschermd tegen extreme kou en hitte, dankzij het stevige mechanisme kan het deksel er niet zomaar af, … De really useful box heeft zijn naam niet gestolen en is wat mij betreft toch echt een van handigste en meest betrouwbare opbergmiddelen die er zijn.

Het juiste opbergmiddel

Misschien bent u niet zo’n fan van de really useful box, omdat u een design opbergmiddel zoekt of omdat u een bepaald soort spullen passend wil archiveren. Dan heeft u natuurlijk nog een pak andere mogelijkheden. Alles in deze blog bespreken, da’s onmogelijk, maar ik geef u graag mijn top 5 van opbergdozen en hulpmiddelen om uw bureau op te ruimen:

 - Tijdschriftcassettes zijn niet alleen voor uw tijdschriften, maar ook voor losse blaadjes en bestekmapjes een mooie oplossing. Door er enkele op uw werktafel te zetten, creëert u in geen tijd ook een visuele afscheiding. Best goed gevonden, wanneer u liever niet de hele tijd uw collega in het vizier heeft.

 - Brievenbakjes, die gebruikt u natuurlijk niet alleen voor brieven. Ik werk steeds aan verschillende projecten en gebruik dan één bakje per project. In dit brievenbakje stop ik dan alle documenten, notities, kladblaadjes, post its en natuurlijk brieven die met het project te maken hebben. Erg overzichtelijk, toch wanneer het aantal documenten beperkt blijft.

 

 - Documentboxen zijn dan weer ideaal wanneer brievenbakjes niet meer volstaan. Vooral in de bredere versie kan u heel wat papier en dossiers kwijt. Ik gebruik graag documentboxen in diverse kleuren (ook weer één per project), dat fleurt mijn werkplek meteen een beetje op. Onmisbaar om grijze regendagen door te komen!

 - Archiefdozen en -containers, die staan niet zomaar in mijn bureau, maar haal ik jaarlijks boven wanneer ik aan het archiveren sla. Enkele aandachtspunten wanneer u deze dozen bestelt: let erop of u ze snel in elkaar kan zetten (ze worden immers als platte pakketten geleverd), welk gewicht ze kunnen dragen, of ze stapelbaar zijn, of ze in uw kasten of rekken passen, … Ik meet alles even op voor ik zo’n dozen bestel. Stel dat mijn mappen er toch niet in passen, of dat de doos te groot blijkt voor het rek: dat zou toch zonde zijn? Gelukkig is het aanbod erg divers en bestaan er voor elk archief wel de passende archiefdozen

 

 - De Click & Store boxen van Leitz, die verdienen wat mij betreft een speciale vermelding. Terwijl de really useful box voornamelijk handig, stevig, nu ja, eigenlijk onverwoestbaar is, zocht Leitz een evenwicht tussen functionaliteit en mooi design. De Click & Store boxen zijn dan ook in diverse trendy kleuren verkrijgbaar, u vindt er vast eentje die mooi bij u op het werk past. Let hier wel op wat de draagkracht van de boxen betreft; die is niet zo hoog als bij kunststof opbergdozen. De modellen van Leitz zijn vooral geschikt voor documenten, dvd’s, kleine kantoorartikelen, … en kunnen bijvoorbeeld dienen ter vervanging van of aanvulling bij een ladenblok.

 

Dit is dus mijn persoonlijke top vijf, maar zoals eerder gezegd is het overzicht verre van volledig. Opbergdozen bestaan werkelijk in alle maten, kleuren en vormen. Uw leverancier van kantoorbenodigdheden heeft ongetwijfeld een mooie selectie opbergmiddelen voor u klaarstaan. Er is maar één ding dat u niet mag vergeten: wanneer u grote en functionele opbergdozen zoekt, kan niets tippen aan de really useful box!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de Privacy verklaring gelezen.